Bitki Çayları Aç Mı Tok Mu İçilir?

çay çeşitleri
31 Ocak 2022 0 Comments

Soğuk kış aylarının gelmesiyle birlikte bitki çayları sıkça tüketilmeye başlandı. Bitki çaylarının her biri farklı özelliklere sahiptir. Çeşitli bitkilerin çay haline getirilmesiyle hastalıklara karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmemiz mümkündür. Peki, bitki çayları aç mı tok mu içilir, hangi çay nasıl içilmelidir? Bitki çayları özellikleri ve tatları bakımından farklılık göstermektedir. Bu sebeple tüm bitki çayları için aç ya da tok içilir diyebilmek mümkün değildir.

Bazı bitki çayları aç karnına içildiğinde daha etkili olurken, bazılarının tok tüketilmesi önerilir. Bitki çaylarının özelliğini ve ne zaman içilmesi gerektiğini öğrenerek işe başlayabilirsiniz. İşte bitki çayları ve özellikleri;

  • Papatya Çayı
  • Nane Çayı
  • Rezene Çayı
  • Yeşil Çay
  • Yasemin Çayı
  • Kuşburnu Çayı
  • Ada Çayı

Hangi Bitki Çayı Ne Zaman İçilir?

Bu çaylar kış aylarında en sık tüketilen çaylar olarak bilinir. Bu bitki çaylarının bazıları sabah aç karnına içilen bitki çayları iken bazılar yemekten sonra tok karnına içilmektedir. Hadi sizler için bu çayların bazı özelliklerinden ve hangi bitki çayı ne zaman içilmeli bahsedelim;

Papatya Çayı

Papatya çiçeklerinden elde edilen bu bitki çayı rahatlatıcı etkisiyle bilinmektedir. Papatya çayı aç mı tok mu içilir? Sorusunun cevabı Papatya çayı eğer yemeklerden sonra mide rahatsızlığı çekiyorsanız aç karnına içebilirsiniz. Ayrıca Papatya Çayının tok karnınayken özellikle de yatmadan öncesinde de içilmesinde bir sakınca yoktur. Papatya Çayının günde en fazla 2 fincan içilmelidir.

Nane Çayı

Hoş aromasıyla bilinen Nane çayı, nane yapraklarının çay formunda demlenmesiyle hazırlanır. Nane Çayının günde 2 ya da 3 bardak kadar kullanımı önerilmektedir. Sabah aç karnına hangi bitki çayı içilir diyorsanız kesinlikle Nane çayını denemelisiniz. Nane çayı sabah aç karnına içildiğinde sindirim sorunlarınızı çözecektir.

Rezene Çayı

Sindirim rahatlatan ve mide hastalıklarına iyi gelen bir diğer bitki çayı Rezenedir. Rezene çayı eğer ülser, gastrit gibi hastalıklarınız varsa yemekten önce aç karnına içilmesi gereken bir bitki çayıdır. Rezene çayının mide rahatlatıcı etkisi nedeniyle akşam içilecek bitki çayları arasında da yer aldığı bilinir. Rezene çayının günde 2 – 3 bardak kadar tüketimi önerilir.

Yeşil Çay

Dünyada en çok tercih edilen bitkisel çaylardan biri Yeşil Çay’dır. Yeşil Çayın faydaları saymakla bitmez. Düzenli kullanımda birçok hastalıktan korur ve vücudu güçlendirir. Yeşil Çay aç karnına içildiğinde yağ yaktıran ve metabolizmayı hızlandıran bir bitki çayıdır. Yeşil Çay günde en fazla 3 bardak tüketilmelidir.

Yasemin Çayı

Yasemin Çiçeğinden hazırlanan hoş kokulu bir bitki çayıdır. Yasemin Çayı akşam içilecek bitki çayları arasında bulunmaktadır. Yemekten sonra içildiğinde rahatlatıcı etkiye sahiptir. Düzenli tüketimde kanser, kalp damar hastalıkları ve birçok hastalığa karşı koruyucu etkisi vardır. Yasemin Çayının günde 1 fincan içilmesi önerilmektedir.

Kuşburnu Çayı

Kuşburnu bitkisinin işlenmesiyle hazırlanan bu bitki çayı birçok faydaya sahiptir. Sabah aç karnına hangi bitki çayları içilir diye soranlar için ilk tercihlerden biri Kuşburnu çayıdır. Kuşburnu çayı da rezene çayı gibi sabah içildiğinde Ülser, gastrit gibi mide hastalıklarına iyi gelmektedir. Günde 1 ya da 2 fincan kadar aç karnına tüketilebilir.

Ada Çayı

Her derde deva bitki çaylarından biri de Ada çayıdır. Ada çayı birçok hastalığa karşı koruyucu etkisi olan lezzetli bir bitki çayıdır. Ada çayı aç mı tok mu içilir sorusunun cevabı olarak Ada çayının tok içilmesi önerilmektedir. Aç karnına içildiğinde mide rahatsızlıklarına neden olabilmektedir. Ancak tok karnına içilirse birçok faydasını görmek mümkündür. Ada Çayı günde en fazla 3 bardak içilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir